Opettajat

A.Kos. - ANNA KOSKI
annakoski@kuopiontanssistudio.com
Anna Koski on toiminut klassisen baletin ja karakterin opettajana Tanssistudiolla jo yhdeksän vuotta. Hän on opettajana vahva asiantuntija ja omaa monipuolisen kokemuksen tanssinopetuksesta eri ikäryhmille. Anna on valmistunut tanssinopettajaksi Karjalan Kulttuuri-instituutista vuonna 1989. Siellä hänen opintonsa painottuivat koreografisiin aineisiin. Valmistuttuaan tanssinopettajaksi, Anna on suorittanut korkeakoulututkinnon Pietarin Valtion Kulttuuriakatemiassa valmistuen vuonna 1995 kulttuuripedagogiksi.

Anna on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa vuonna 2012 tehtyä daCi-projektia, joka huipentui Taiwanin daCi-konferenssiin kesällä 2012. Annan vastuualueisiin kuuluu myös suomalais-venäläisten tanssi-ja taideyhteistyöprojektien suunnittelu ja toteutus yhdessä Kuopion Tanssistudion venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Syksyllä 2012 Anna osallistui myös Oulun Avoimen Ammattikorkeakoulun järjestämään Folk Jam – ohjaajakoulutukseen.

E.T. - ELINA TURPEINEN
elina@kuopiontanssistudio.com
Elina Turpeinen on Kuopion Tanssistudion johtava opettaja. Hän on valmistunut nyky-ja jazztanssin opettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, ja sen jälkeen hän on suorittanut mm. klassisen baletin erikoistumisopinnot sekä Limo´n tekniikan opintoja ulkomailla. Elina on opettanut Kuopion Tanssistudiolla jo vuodesta 2005 alkaen, ja sen lisäksi hän on työskennellyt mm. Kajaanin Tanssiteatterissa, Cat People Showschoolissa, Pohjois-Karjalan Avoimessa Kesäyliopistossa sekä Kuopio Tanssii ja Soi festivaaleilla tanssinopettajana. Opettajana Elina on monipuolinen ja kokenut, ja hän painottaa opettaessaan yksilön huomioimista sekä anatomista tiedon integroimista tanssin opetukseen.

Matti Timonen
matti@kuopiontanssistudio.com
Matti Timonen on kotoisin Joensuusta. Matti on käynyt Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukion tanssilinjan, pääaineenaan nyky- ja jazztanssi. Syksyllä 2012 hän valmistui tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutusohjelmasta, showtanssin suuntautumisvaihtoehdosta. Matti on opettanut show - ja streetlajeja Kuopiossa (Kuopion Tanssiopisto, Kuopion Tanssistudio), Tampereella (Tanssistudio Razzmatazz, Suomen Teatteriopisto), Oulussa (Citydance), Joensuussa (Cat People) sekä toiminut tuntiopettajana ja tanssilinjan vastaavan työtehtävissä Haapaveden opistossa. Hän on myös pitänyt lukuisia tiiviskursseja ympäri Suomea.

Matilla on myös kokemusta kilpailuista ja katselmuksista. Matti on opettajana monipuolinen ja vaatii oppilailtaan heittäytymistä ja rajojen rikkomista. Matin tunnit ovat fyysisiä ja vauhdikkaita, mutta tunneilla vallitsee positiivinen ja rento ilmapiiri.

T-M.P. - Tiina-Maria Pölkki
tiinamaria@kuopiontanssistudio.com
Tiina-Maria Pölkki on valmistunut nyky-ja jazztanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2006. Hän on toiminut tanssinopettajana mm. Kajaanin Tanssiteatterissa sekä Tanssiin kutsu-Elwa Molinilla Tampereella. Tiina-Marian opetuksessa korostuu vahva fyysisyys ja tekemisen meininki. Tiina-Maria suorittaa parhaillaan varhaiskasvatuksen erikoistumisopintoja Savonia Ammattikorkeakoulussa. Hän toimii Kuopion Tanssistudion lastentanssin vastaavana opettajana sekä jazztanssin opettajana.

Anna Kiuru
annakiuru@kuopiontanssistudio.com
Anna on aloittanut tanssiharrastuksensa vuonna 1995 balettituntien parissa. Anna tajusi melko pian, että häntä kiinnostavat myös muut lajit ja pian hän huomasi harrastavansa jazzia, nykytanssia, hip hoppia ja showtanssia. Kymmenen vuotta vierähti tanssisaleissa hikoillessa, mutta Anna ei vielä silloin ymmärtänyt, että tanssista voisi tulla hänelle ammatti.

Yliopistossa kieltenopettajaksi opiskellessa, tanssinopettaja Elina Turpeinen rohkaisi Annaa hakeutumaan tanssialalle. Anna ymmärsi pian, että tanssi on ainoa asia, jota hän haluaa elämässään tehdä ja hän haki tanssinopettajakoulutukseen Kuopioon. Opintojen parissa rakkaus tanssiin syveni entisestään, mutta Anna päätti tehdä myös loppuun sen, minkä oli aloittanut. Anna valmistui filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2010 ja tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013.

Anna on opettanut tanssia vuodesta 2006 Joensuussa ja Kuopiossa. Opettajana Anna on innostava, kannustava ja rohkaiseva. Anna haluaa, että jokainen voi tulla tanssitunneille sellaisena kuin on. Anna korostaa opetuksessaan sitä, ettei tanssiharrastuksessa kyse ole pelkästään siitä, että osaa mallintaa kehollaan siistejä liikkeitä opettajan perässä, vaan, että opettajan ohjauksessa jokainen voi löytää itsestään oman tyylin liikkua ja tavan ilmaista itseään.

Eeva Rantala

Eeva Rantala on valmistunut Tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2011. Hänet on voinut nähdä tanssimassa Svenska Teaternin Kristina från Duvemåla - (2011-2012) ja Helsingin Kaupunginteatterin Viulunsoittaja katolla -musikaaleissa (2012-2013) sekä Tuomo Railon ja Liisa Risun nykytanssikoreografioissa. Eeva on opettanut nykytanssia, kehonhuoltoa ja joogaa mm. Kirkkonummen tanssiopistossa (2011-2013), Hämeenlinnan tanssi- ja liikuntakeskuksessa (2011) sekä Unisportissa Helsingin yliopistossa (2012-2013).

Jooga on Eevalle tärkeä, tanssia tukeva keino kehon huoltamiseen, avaamiseen ja vahvistamiseen. Hän on harjoittanut lajia vuodesta 2004 lähtien Helsingissä, Roomassa ja Kuopiossa.

Kokonaisvaltainen ja artikuloitu liike, joka lähtee kehon keskustasta. Virittyneisyys päälaesta varpaan kärkiin. Voimankäytön ja rentouden tasapaino. Hengitys. Hymy. Näitä Eevan tunneilla etsitään.

”Haluan tarjota oppilailleni sekä haasteita, että onnistumisen kokemuksia, ja innostaa kaikenikäisiä liikkumaan ja tanssimaan!” - Tiina-Maria

”Tanssinoppiminen on elämys, joka jokaisen tulisi kokea” - Elina

Kuopion Tanssistudio | Puijonkatu 23, 4. kerros | puh. 050 - 571 8187 tai 044 - 3566 991 | info@kuopiontanssistudio.com | toimisto ma, ke 16-18 ja la 9.30-12